Caută
Close this search box.

Călin Popescu-Tăriceanu, despre formarea Cabinetului Cîțu: Asistăm la un simulacru de negocieri

călin popescu tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că negocierile premierului desemnat, Florin Cîţu, cu partidele politice sunt „un simulacru”, exprimându-şi nemulţumirea că acesta nu oferă detalii dacă a reuşit să coaguleze o majoritate parlamentară care să îi acorde votul de învestitură.

O linişte nefirească se aşterne peste negocierile premierului desemnat cu partidele politice. M-aş fi aşteptat să aflam, de la cel care oficial ne cere votul, care este stadiul lor şi câte voturi îi mai lipsesc până când se poate prezenta, cu şanse, în faţa Parlamentului României. În loc de asta, văd că asistăm la un simulacru de negocieri din care nimeni nu înţelege ce negociază premierul desemnat, să-şi treacă guvernul sau să-l trântească. Consider această scenetă prost scrisă ca fiind o nouă încercare de fentare a românilor şi a deciziei Curţii Constituţionale„, a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, Cîţu ar trebui să îşi depună mandatul dacă nu a reuşit să identice majoritatea parlamentară care să îl susţină.

Pe fond, lucrurile sunt mult mai simple: ori ai identificat o majoritate care te susţine să-ţi treci guvernul, ori nu ai găsit-o şi atunci trebuie să-ţi depui mandatul şi să laşi pe alţii să încerce. Ori una, ori alta! Criza nu aşteaptă!„, a adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri