Livrările masive de urne în Wuhan ridică suspiciuni în ceea ce privește raportarea corectă a numărului de decese provocate de coronavirus în China.

Beijing a raportat 3.299 de decese cauzate de coronavirus, cele mai multe având loc în Wuhan, epicentrul pandemiei globale.

Dar o casă funerară a primit două expedieri de 5.000 de urne pe parcursul a două zile.

Muncitorii de la mai multe case funerare au refuzat să ofere detalii cu privire la câte urne cu cenuşa victimelor așteptau să fie colectate, spunând fie că nu știu, fie nu sunt autorizați să ofere asemenea informaţii, potrivit New York Post.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Beijing sunt 3.174, dar pe zi ce trece îndoiala crește că pot exista multe cazuri.

Numeroasele urne cu cenușa victimelor coronavirusului din Wuhan ridică noi întrebări cu privire la adevăratul bilanț al morților și la transparența guvernului chinez.

Bloomberg vorbeşte despre opt case funerare în care au fost livrate urne familiilor victimelor din Wuhan. În fotografiile vehiculate pe rețelele de socializare există însă mii de urne.

Aproximativ 2.500 de urne au părăsit cele opt case funerare ale orașului miercuri şi joi, potrivit Caixin, care publică, de asemenea, o imagine care arată 3.500 de urne stivuite pe jos. Nu este clar cât de multe dintre ele erau pline.

Mai multe familii au spus că au fost nevoite să aștepte ore pentru a lua cenușa, fără ca nimeni să furnizeze numere despre câte urne ar fi putut fi.

Oficialii chinezi au raportat şi sărbătorit chiar victoria împotriva COVID-19 şi au început să ridice restricţiile dure impuse vreme de două luni.

94 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =