Comisia Europeană a lansat marţi un grup consultativ privind COVID-19 alcătuit din epidemiologi şi virusologi din diferite state membre pentru a formula orientări ale UE cu privire la măsurile de gestionare a riscurilor, bazate pe date ştiinţifice, anunţă executivul comunitar într-un comunicat.

Acest grup, care a fost creat pe baza unui mandat primit din partea statelor membre, va fi prezidat de preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, şi coprezidat de Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Preşedinta von der Leyen a declarat: „Coronavirusul schimbă într-un mod rapid viaţa şi societăţile noastre. Toate guvernele trebuie să ia în fiecare zi decizii adecvate şi în cunoştinţă de cauză pentru populaţia Europei.

Acesta este motivul pentru care expertiza ştiinţifică şi consultanţa potrivită sunt acum mai valoroase ca niciodată. Sunt recunoscătoare tuturor experţilor de renume din acest grup pentru ca îşi folosesc cunoaşterea în beneficiul comunităţii.”

La rândul ei, Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a afirmat:

„Alături de specialiştii din domeniul sănătăţii publice, în prima linie se află şi medicii clinicieni, epidemiologii şi virusologii pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19. Atât timpul cât şi ştiinţa contează dacă ne dorim să câştigăm această luptă.

Acest grup va juca un rol important în răspunsul medical al UE împotriva pandemiei. Activitatea va fi complementară celei întreprinse de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.”

303 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here