Caută
Close this search box.

Cetăţeni români, blocaţi în focar de Covid-19, aduşi din Italia cu o aeronavă Spartan

Nouă cetăţeni români, aflaţi în Italia cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de plasarea în carantină, vor fi aduşi în ţară cu o aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române , configurată pentru misiuni de evacuare medicală, informează Ministerul Apărării.

„O aeronavă de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române efectuează sâmbătă, 14 martie, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, un nou zbor pe ruta Bucureşti – Roma – Bucureşti, pentru readucerea în ţară a nouă cetăţeni români din Republica Italiană.

Persoanele repatriate sunt cetăţeni români non-rezidenţi în Italia, aflându-se acolo cu titlul temporar, ca turişti sau pentru intervenţii medicale şi au fost afectaţi atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât şi de măsurile adoptate de către autorităţile române de suspendare a zborurilor şi a curselor de transport rutier de persoane înspre şi dinspre Italia.

Aceştia nu au avut alternativă reală de a-şi continua şederea pe teritoriul Republicii Italiene”, precizează ministerul, citat de Agerpres.

Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală şi având instalate camere speciale de izolare, are la bord şi un medic, şi un asistent medical.

Transportul este realizat cu respectarea măsurilor pentru protecţia personalului şi a tehnicii, obligatorii în astfel de situaţii, menţionează sursa citată.

FOTO: Romania Military

Cei nouă cetăţeni români vor fi preluaţi, la sosirea în ţară, de către Direcţia de Sănătate Publică şi plasaţi în carantină într-o unitate din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri