Caută
Close this search box.

Cine are șanse mai mari să se contamineze cu coronavirus

coronavirus

Potrivit experților, persoanele însărcinate, diabetice și cele care au probleme cu greutatea au mai multe șanse să se confrunte cu alte complicații, în cazul în care ajung să contracte virusul care se răspândește în lume.

Autoritățile din Marea Britanie au făcut publică o listă cu persoanele care prezintă riscuri mari de a se confrunta cu noul coronavirus, în cazul în care contractă acest virus.

Astfel, potrivit acestui document, persoanele care au 70 de ani sau mai mult, cele care suferă de afecțiuni cronice, precum astm, afecțiuni pulmonare precum emfizem pulmonar ori bronșită, cele care suferă de boli ale inimii ori au suferit în trecut un atac de inimă, care se confruntă cu boli cronice ale rinichilor ori ale ficatului, precum hepatită ori au fost diagnosticate cu diabet, care sunt supraponderale ori însărcinate ori au un sistem imunitar slăbit au mari șanse să se confrunte cu multe complicații, în cazul în care contractă noul virus.

De asemenea, riscurile sunt și mai mari în cazul persoanelor care au suferit un transplant de organe și urmează un tratament, persoanele care suferă de cancer și fac chimioterapie ori radioterapie, cele care au fost diagnosticate cu cancer de sânge ori de rinichi, indiferent de stadiu, cei care au fibroză chistică ori astm sau cele care fac dializă.

Tocmai de aceea, potrivit experților din Marea Britanie, aceste persoane trebuie să se izoleze complet și să evite contactul cu alți oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri