Caută
Close this search box.

Cîţu anunţă când vor putea fi depuse cererile de amânare a ratelor la bănci

cîţu

Cererile către bănci pentru amânarea ratelor pot fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei care prevede această măsură, termenul iniţial fiind astfel extins, a anunţat luni ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în debutul şedinţei de Guvern.

„Am extins la 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei perioada până la care să se facă o cerere către bancă (pentru amânarea ratelor, n.r.). Iniţial termenul era până la sfârşitul perioadei de stare de urgenţă”, a precizat Cîţu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a arătat că dobânda pentru creditele ipotecare nu se mai capitalizează, iar celor care solicită amânarea ratelor şi au restanţe la plată li se dă posibilitatea să îşi aducă creditele la zi până la momentul în care solicită această suspendare.

„Să aibă creditele la zi la momentul solicitării suspendării obligaţiei de plată. Să aibă creditele plătite”, a explicat ministrul Finanţelor, citat de Agerpres.

FOTO: bursa.ro

Anterior, ministrul Finanţelor a anunţat, pe contul său de Facebook, că Ordonanţa de Urgenţă care amână plata ratelor urmează să fie corectată în şedinţa de Guvern de luni din cauza faptului că au fost omise câteva observaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri