Caută
Close this search box.

Cîțu: OUG care permite amânarea ratelor la bănci ale românilor va fi dată joi

florin cîţu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat la Digi24 că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plății ratelor la bănci.

Aceasta după ce BNR a anunțat că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante, iar băncile nu vor mai fi nevoite să blocheze rezerve pentru ele.

Ce se întâmplă cu ratele românilor pe perioada coronavirusului. BNR a decis

„Este o decizie a Asociației Europene a Băncilor. Este un prim pas, dar care era important pentru a veni cu o soluție pentru tot sistemul bancar, pentru toți clienții”, a spus Cîțu.

El a precizat că joi va fi adoptată o ordonanță de urgență în ședința de Guvern, iar aceasta va permite amânarea ratelor pe o perioadă mai mare decât cea a stării de urgență, având în vedere că efectele crizei economice generate de pandemia de coronavirus se vor prelungi.

„Ne gândim că și după această perioadă va fi nevoie de un timp pentru a reveni la normal”, a spus el.

Întrebat dacă este vorba despre o amânare pentru o perioadă „mai aproape de 3 luni sau mai aproape de 6 luni”, Cîțu a răspuns:

„Mai aproape de 6 luni”.

„Aici va fi implicat și statul, dar nu vom discrimina, cei care vor cere vor avea acces la această facilitate”, a mai spus ministrul.

El a spus că este vorba atât despre persoane fizice, cât și despre persoane juridice și că nu există condiționalități sau de documente justificative pentru a obține amânarea plății ratelor.

„Cei care au nevoie de păsuire vor putea accesa această facilitate”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri