Caută
Close this search box.

Colegiul Medicilor avertizează: Presiunea crește riscul unor erori medicale

Printr-un comunicat de presă, Colegiul Medicilor din Municipiul București constată că amenințările asupra stării de sănătate a populației cât și cele asupra medicilor și întregului personal medical sunt serioase și riscă să se agraveze în următoarele zile.

”Colegiul Medicilor din Municipiul București este solidar atât cu membrii săi medici, cât și cu restul personalului medical și cu pacienții”, precizează comunicatul de presă.

În același context, Colegiul Medicilor București a indentificat o serie de măsuri care trebuie luate, pentru protecția pacienților și medicilor deopotrivă.

– Trebuie create spații de izolare în toate spitalele, COVID sau non-COVID, pentru pacienți suspecți, cu toate măsurile corecte de protecție pentru personalul medical

– Toți pacienții cu simptomatologie sugestivă de infecție cu SARS COV 2 trebuie tratați ca suspecți și izolați corespunzător, pentru protecția atât a cadrelor medicale, cât și a celorlalți pacienți, până la obținerea rezultatelor de laborator

– Personalul medical nu trebuie amenințat cu implicații posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situația actuală

– Nu trebuie interzisă demisia personalului medical, care va purta oricum toată viața responsabilitatea unei asemenea demisii – credem că este o pedeapsă suficientă această povară. Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător și ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale.

Asigurați condițiile corecte pentru ca armata în halate albe să poată lupta și vă asigurăm că aceasta își va face datoria, indiferent de riscurile asumate! Sperăm că toate instituțiile statului, cât și societatea civilă, vor lua în considerare acest apel”, mai precizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri