Caută
Close this search box.

Comisarul european Thierry Breton: Uniunea Europeană va intra în recesiune anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus

Uniunea Europeană va intra în recesiune anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a estimat luni Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, avertizând că economia blocului comunitar riscă o contractare de 2,5%, transmite Reuters.

Epidemia a afectat lanţurile globale de aprovizionare şi a determinat numeroase state să-şi închidă frontierele şi să introducă măsuri drastice de izolare.

„Evident, ne aşteptăm la o recesiune în timpul acestui an. Suntem în război cu virusul. Un război economic”, a declarat Breton la postul de radio BFM. „Înainte de criză ne aşteptam la o creştere de 1,4% în UE, acum estimăm un impact negativ între 2% şi 2,5%”, a adăugat oficialul citat de Agerpres.

Conform previziunilor economice de iarnă, creşterea economiei zonei euro ar fi trebuit să rămână stabilă la 1,2% în 2020 şi în 2021. Pentru UE se estima o uşoară încetinire a creşterii la 1,4% în 2020 şi 2021, în scădere faţă de 1,5% în 2019.

Următoarele previziuni economice ale Comisiei Europene vor fi cele din primăvara anului 2020, care sunt programate a fi publicate în 7 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri