Caută
Close this search box.

Comisia Europeană: UE dezaprobă restricțiile de călătorie impuse de SUA

comisia europeană

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel au transmis, joi într-o declarație de presă, că Uniunea Europeană dezaprobă decizia SUA de a impune restricții de călătorie, în contextul pandemiei de coronavirus. 

Coronavirusul este o criză globală care nu se limitează doar la un continent și necesită cooperarea, nu acțiunea unilaterală, Uniunea Europeană dezaprobă decizia Statelor Unite de a impune restricții de călătorie, măsura fiind luată unilateral, fără consultare. Uniunea Europeană ia măsuri ferme pentru a limita răspândirea virusului”, arată un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Reacția vine după ce președintele Statelui Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat Uniunea Europeană că a avut un rol în răspândirea cazurilor de coronavirus în Statele Unite, deoarece nu a luat măsurile necesare la timp, transmite Mediafax.

Liderul de la Casa Albă a reiterat că, la începutul crizei, Statele Unite au impus restricţii de călătorie pentru China şi că a fost declarată o situaţie de urgenţă.

Uniunea Europeană nu a luat aceste măsuri şi să restricţioneze călătoriile din China şi din alte zone afectate. Ca rezultat, creşterea mare a cazurilor în SUA a avut loc din cauza călătorilor din Europa”, a acuzat Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri