Caută
Close this search box.

Constantin Bălăceanu-Stolnici, despre epidemia de coronavirus: Cel mai mult ne este teamă de o depresie colectivă

CIADO Romania a transmis, luni, mesajul Acad.Prof.Dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici catre cei 40.000 de bucuresteni, participanti in programul No Drugs Revolution.

Academicianul Bălăceanu-Stolnici adresează, în contextul actual al pandemiei de coronavirus, mesajul că în acest moment ”cel mai mult ne este teamă de o depresie colectivă”.

Mesajul, publicat de CIADO:

”Stimati parteneri si prieteni,

Dorim sa va fim aproape in aceasta perioada si sa va transmitem cateva ganduri.

Cel mai mult ne este TEAMA de o DEPRESIE COLECTIVA in aceasta perioada. Depresie greu de surmontat in urmatorii ani.

Conform estimarilor, din zece romani, unul sufera de depresie. Asta inseamna ca, in momentul de fața, in Romania exista aproximativ 1,3 milioane care sufera de depresie.
Omenirea a mai fost incercata de-a lungul istoriei sale de diferite epidemii, pandemii, razboaie, cataclisme etc. De fiecare data ne-am revenit si am continuat drumul firesc de dezvoltare. Va trece si aceasta perioada dificila si ne vom relua viata de zi cu zi si cert vom aprecia mai mult natura, oamenii, mediul ce ne inconjoara. Va recomandam mult dialog ce sa nu se rezume la Coronavirus si efectele sale in diferite zone, sa nu va alarmati doar ca s-a dat o stire negativa. Sa comunicati mult in familie, sa glumiti mult pe diferite teme. Sa nu traiti singuratatea in doi sau singuratatea in familie. Multi vom invata sa pretuim si resura financiara, alimentara pe care o avem, vom intelege acum, ce inseamna risipa sau a cheltui pentru lucurui ce nu ne sunt intotdeauna necesare.Si cel mai important vom invata sa comunicam. Nu va lasati copiii in aceasta perioada sa isi dezvolte dependenta de calculator, jocuri etc va fi periculoasa aceasta stare. Incercati sa-i angrenati in pregatirea mesei, facut curatenie, dialog despre viata lor, ce vor sa fac, cum vor, vorbiti despre ei, cu ei si despre dvstr etc.

Cu multa consideratie,

Presedinte CIADO Romania

Acad. Constantin Balaceanu Stolnici

P.S. Daca EU – la cei 97 ani ma gandesc la dumneavoastra in aceste momente, sunt convins ca dumneavoastra veti intelege mesajul meu si veti gandi la familia dumneavoastra dar si la ceilalati oameni de langa, pentru un bine al familiei, pentru un bine al comunitatii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri