Caută
Close this search box.

Coronavirus. Parlamentul European INTERZICE accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni

eurodeputaţii

Parlamentul European nu va mai permite accesul vizitatorilor timp de trei săptămâni, ca parte a măsurilor de precauție menite să reducă răspândirea coronavirusului, a anunțat președintele PE, David Sassoli.

”Activitatea Parlamentului va continua, dar seminariile, evenimentele și alte activități care implică vizitatori externi vor fi suspendate”, a declarat David Sassoli.

Sassoli a precizat că măsuri adoptate de Parlamentul European sunt mai aspre decât la alte instituții europene deoarece Legislativul european primește circa 700.000 de vizitatori anual, cu mult peste alte instituții ale Uniunii Europene.

”În circumstanțele actuale, este responsabilitatea noastră să suspendăm aceste vizite. În același spirit, von anula 130 de evenimente precum expoziții sau conferințe externe planificate pentru următoarele săptămâni în sediul Parlamentului”, a precizat Sassoli.

Potrivit hotărârii președintelui Parlamentului European, printre evenimentele care nu vor mai avea loc în următoarele trei săptămâni sunt primirea delegațiilor, audierile din comisii, vizitele invitaților membrilor PE, seminariile, expozițiile și evenimentele culturale, evenimentele organizate de grupurile politice sau la restaurantele din Parlament.

În schimb, nu va fi blocat accesul presei. Parlamentul funcționează la sediul din Bruxelles în marea parte a anului, dar o dată pe lună are o ședință de plen la Strasbourg, în Franța.

Săptămâna trecută, Parlamentul a recomandat angajaților să rămână acasă, în autoizolare, dacă în precedentele 14 zile au călătorit în regiuni afectate de epidemia de coronavirus, precum nordul Italiei, China, Singapore și Coreea de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri