Caută
Close this search box.

Coronavirus: Spania declară stare de urgență

Spania va declara stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, a anunțat prim-ministrul acestei țări, Pedro Sanchez, relatează The Guardian.

Pedro Sanchez spune că, într-o săptămână, ar putea avea 10.000 de cazuri de infecții, motiv pentru care se impun măsuri drastice de protejare a populației.

Guvernul spaniol este pe cale să declare starea de urgență ca răspuns la pandemia de coronavirus care a început să afecteze din ce în ce mai mult țara. Măsuri drastice vor fi luate pentru a putea opri infectările cu coronavirus.

Spania are, în prezent, peste 4200 de cazuri active, iar 120 de persoane au murit. Într-o conferință de urgență, vineri, prim-ministrul Spaniei a anunțat că întreg guvernul se va reuni sâmbătă pentru a activa articolul 116 al Constituției, cel prin care se decretează starea de urgență în întreaga țară.

Odată declarată starea de urgență, guvernul va putea limita mișcarea persoanelor și a vehiculelor în locuri specificate, va putea rechiziționa temporar anumite bunuri, va putea să preia controlul fabricilor și companiilor și să raționalizeze consumul de alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri