Caută
Close this search box.

„Coronavirusul este în criză. Omenirea va supraviețui”. Alte vești bune legate de pandemia de COVID-19. Ce spune un laureat Nobel

„Coronavirusul este în criză”, spune biofizicianul americano-britanic-israelian Michael Levitt, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 2013.

Levitt este cel care a observat încetinirea răspândirii coronavirusului în China. Biofizicianul premiat cu Nobel spune că același lucru se întâmplă, acum, în Israel, dar și în restul lumii.

„Virusul este în criză şi contrar previziunilor sumbre, răspândirea acestuia se va opri”, spune Michael Levitt într-un interviu acordat vineri pentru calcalistech.com.

Nefiind un expert în boli infecțioase, Michael Levitt a observat, prin calcule statistice, curba descendentă a infecțiilor cu coronavirus în China.

Concluziile lui au fost corecte: numărul de noi cazuri raportate în fiecare zi a început să scadă începând cu data 7 februarie. Câteva zile mai târziu, a scăzut și rata mortalității.

„Rata de infecţie a virusului în provincia Hubei a crescut cu 30% în fiecare zi – aceasta este o statistică înfricoşătoare. Nu sunt un expert în gripă, dar pot analiza numerele şi aceasta este o creştere exponenţială.

În acest ritm, întreaga lume ar fi trebuit să fie infectată în 90 de zile. Dar apoi, tendinţa s-a schimbat. O săptămână mai târziu, acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu numărul morţilor.

Această schimbare dramatică a curbei a marcat punctul median şi a permis predicţia mai bună a momentului în care se va încheia pandemia.

Pe baza acestui lucru, am ajuns la concluzia că situaţia din toată China se va îmbunătăţi în două săptămâni. Şi, într-adevăr, acum există foarte puţine cazuri noi de infecţie” , a explicat biofizicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri