Victor Costache a declarat miercuri că doreşte implementarea unui program de testare inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, în care să fie testaţi pentru noul tip de coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti prin metoda door-to-door.

„Astăzi am semnat un protocol împreună cu domnul Streinu Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ de tipul celui din Coreea de Sud, dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door”, a afirmat demnitarul la Adevărul Live.

El a spus că încă nu au fost testate toate persoanele care se află în carantină.

„Sunt diferite fază de testare. La ieşirea din carantină se poate face o testare. Această testare se face în funcţie de capacităţile centrelor şi sunt prioritizaţi cei simptomatici, aşa cum se face şi în alte ţări”, a arătat ministrul.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii şi-a manifestat speranţa ca săptămâna viitoare să existe foarte multe teste pentru coronavirus disponibile la nivel naţional.

„Dorinţa noastră şi necesarul pe care l-am identificat în momentul de faţă este undeva la minumum două milioane – maximum cinci milioane teste”, a mai susţinut Costache.

225 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Cine te poate crede, dle ministru,colaborator destoinic de fiecare joi a spitalului Polisano din Sibiu ? Mai bine ia masuri urgente sa testezi medicii si asistentii din spitale, ca acolo este nevoie mai mult decat urgenta ! De ceea ce se intampla acum, chiar acum, la Suceava, ai aflat dle ministru ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here