Caută
Close this search box.

Costel Alexe: Avem nouă investigaţii cu Direcţia Investigaţii Infracţiuni Economice

costel alexe

Ministerul Mediului are în derulare nouă investigaţii realizate împreună cu Direcţia de Investigaţii a Infracţiunilor Economice, a declarat sâmbătă ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, precizând că nu poate da detalii despre acestea.

Multe dintre problemele de mediu pe care le avem azi, deşi erau şi acum patru luni, nu au fost expuse opiniei publice sau nu s-a intrat atât de profund în ele. Mă bucur foarte mult că de patru luni de când sunt la minister (…) tăierile ilegale, calitatea aerului, managementul deşeurilor au revenit pe agenda publică a României şi sunt tratate cu maximă seriozitate şi determinare de către colegii mei din minister. În ultima perioadă, Garda de Mediu, împreună cu Paza de coastă, cu Jandarmeria, cu Poliţia, cu inspectorii vamali au identificat tot felul de importuri de deşeuri care în acte erau trecute obiecte de uz casnic, care au fost transmise înapoi. În această săptămână am avut descinderi. Avem nouă investigaţii cu Direcţia Investigaţii Infracţiuni Economice despre care nu pot să vă dau azi detalii. Nu tolerăm ca România să ajungă groapa de gunoi a Europei şi nu tolerăm astfel de practici care să pună în pericol sănătatea cetăţenilor”, a spus ministrul.

Acesta a subliniat că în România vin deşeuri din ţările Uniunii Europene care au cod de obiecte de uz casnic.

Pentru mine este foarte important ca, având ajutorul Pazei de Coastă sau al inspectorilor vamali, să nu mai ajungă în România deşeuri care nu sunt reciclabile sub cod de obiecte de uz casnic ca apoi să ajungă sa fie depozitate la groapă. Azi, în România ajung astfel de deşeuri pentru că e costul mult mai mic la groapă, 30-40 de euro, comparativ cu 200 de euro cât este în Italia.(…) O mare parte din obiectele de uz casnic, aşa cum sunt trecute în hârtii şi cum le-au descoperit comisarii Gărzii de mediu, inspectorii vamali, procurorii, la identificare, erau deşeuri care sub o formă sau alta erau eliminate în ţara noastră„, a precizat Costel Alexe.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a participat sâmbătă la lansarea campaniei „România plantează pentru mâine”, care are a avut loc în Parcul Natural Văcăreşti. Campania OMV Petrom se desfăşoară în parteneriat cu ministerul şi şase ONG-uri de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri