Caută
Close this search box.

Cu 101 cazuri confirmate, România intră în scenariul 3 în lupta cu COVID-19

covid-19

O dată cu depistarea şi confirmarea celui de-al 101-lea caz de coronavirus, România intră în scenariul al treilea de combatere a virusului COVID-19.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, în estimarea iniţială, intrarea în scenariul al 3-lea presupunea „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101 – 2.000 de cazuri)”.

Însă, în cursul zilei de sâmbătă, MAI a precizat că o parte din măsurile prevăzute pentru scenariul 3 au fost deja adoptate, iar la acest moment, autorităţile nu au confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus.

„Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv.

Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus”, a subliniat MAI într-o postare pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

Conform MAI, măsurile deja adoptate care fac parte din scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în scenariul 3, sunt:
* măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane
* limitarea activităţilor colective
* punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
* raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
* implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri