Caută
Close this search box.

Dacă Liga I reîncepe în iunie ar fi imposibil de terminat campionatul la sfârşitul lunii, spune Florin Prunea

Managerul general al FC Dinamo, Florin Prunea, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că a doua variantă propusă de comisia înfiinţată de Federaţia Română de Fotbal, ca Liga I să reînceapă în luna iunie nu este viabilă întrucât la 30 iunie ar trebui trimise la UEFA numele echipelor care vor participa în sezonul viitor al cupelor europene.

„Nu începem antrenamentele, liga şi federaţia decid când, pe 16 aprilie. Varianta cu începere în luna mai ne-ar tenta, pentru că dacă începem în iunie părerea mea este că va fi imposibil de terminat campionatul. Pentru că pe 30 iunie trebuie să anunţăm echipele care participă în competiţiile europene”, a declarat Prunea.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Comisia înfiinţată de Federaţia Română de Fotbal, pentru a lua în discuţie diferite scenarii cu privire la reluarea competiţiilor fotbalistice întrerupte în urma epidemiei de coronavirus, din care fac parte oficiali ai FRF, LPF şi sindicatului fotbaliştilor, a propus miercuri două variante de reîncepere a Ligii I.

Prima variantă presupune reluarea campionatului la 16 mai, situaţie în care antrenamentele echipelor ar urma să înceapă la 16 aprilie, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Emilian Hulubei, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Cea de-a doua variantă ar fi ca meciurile din Liga I să se joace într-o singură manşă din 13 iunie.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri