Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloş, a postat un mesaj dur pe Twitter, la adresa lui Donald Trump, după ce acesta a decis să suspende pentru o lună toate zborurile dintre SUA şi Europa.

„Viruşii nu au graniţe sau naţionalităţi. Naţionalismul şi inventarea de vinovaţi nu sunt antidotul. Aceasta este o criză globală care solicită solidaritate globală. (…) Europa va fi partenerul vostru, nu ţap ispăşitor”, a scris Cioloş.

Viruses know no borders or nationalities. Naţionalism & blame games are no antidote. This îs a global crisis, which requires global solidarity, @realDonaldTrump. Containment measures are needed, but not arbitrary ones. Europe will be your partner, but not your scapegoat. #COVID19 https://t.co/ZMLLFnsKq4

— Dacian Ciolos (@CiolosDacian) March 12, 2020

Uniunea Europeană a denunţat decizia luată unilateral de SUA, de a impune o interdicţie de intrare a persoanelor care au călătorit recent în Europa şi a subliniat că actuala criză, cauzată de noul coronavirus, este una globală şi soluţionarea sa presupune cooperare.

”Coronavirusul este o criză globală, nu limitată la vreun continent şi necesită cooperare mai degrabă decât acţiune unilaterală. Uniunea Europeană dezaproba faptul că decizia SUA de a impune o interdicţie de călătorie a fost luată în mod unilateral şi fără consultare. Uniunea Europeană adopta măsuri ferme pentru a limita răspândirea virusului”, menţionează preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European, Ursula von der Leyen şi Charles Michel, într-o declaraţie comună postată pe website-urile celor două instituţii.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepţia cetăţenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus.

Măsură, care va intra în vigoare vineri la miezul nopţii, ora Washingtonului (sâmbătă ora 04:00 GMT), va viza orice persoană care a fost în interiorul spaţiului Schengen (din care fac parte 26 de ţări europene între care se aplică libertatea de mişcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA.

Restricţiile includ, de asemenea, excepţii importante pentru anumite persoane ce deţin viză de intrare în SUA şi pentru numeroase persoane cu o legătură familială cu un cetăţean sau rezident american.

Bilanţul epidemiei în SUA a ajuns miercuri la 37 de decese, dintre care 29 în statul Washington (nord-vestul SUA), în timp ce numărul cazurilor confirmate de infecţie cu noul coronavirus a depăşit 1.300.

283 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =