Caută
Close this search box.

Directorul OMS: Exemplul Wuhan, o speranţă pentru lume

oms

Exemplul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus în China, unde nici un caz nou nu a mai fost înregistrat de joi, „este o speranţă pentru lume”, a declarat vineri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit AFP.

„Ieri, Wuhan nu a raportat nici un caz nou pentru prima dată de la apariţia epidemiei”, şi-a exprimat satisfacţia şeful OMS într-o conferinţă de presă online de la Geneva.

„Wuhan dă speranţă restului lumii, arătând că şi cea mai gravă situaţie este reversibilă”, a adăugat el.

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nici o contaminare locală nouă, chiar dacă numărul cazurilor importate a atins un nivel record (39).

De asemenea, potrivit directorului departamentului de boli infecţioase de la Primul Spital Universitar din Beijing, Wang Guiqiang, citat de Xinhua, până în prezent nu a fost raportat nici un caz nou de COVID-19 recidivantă, adică transmisă de pacienţi care au fost testaţi din nou pozitiv după fuseseră trataţi, potrivit Agerpres.

Medicul a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că două rezultate negative la teste de acid nucleic sunt necesare pentru ca pacienţii să poată fi externaţi şi, în plus, după externare, este necesară o perioadă de autoizolare la domiciliu, timp de 14 zile, pentru a se evita infectarea altor persoane, în cazul în care infecţia recidivează.

Faptul că virusul a început să se răspândească în China a devenit subiectul celei mai recente dispute dintre Statele Unite şi China, cele două mari economii ale lumii.

Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că respectă foarte mult China şi pe preşedintele acesteia, Xi Jinping, dar este regretabil faptul că virusul a început acolo şi a scăpat de sub control, după cum relatează Reuters.

La aceeaşi conferinţă de presă, secretarul de stat Mike Pompeo a spus că întârzierea Beijingului în a face cunoscută informaţia a creat riscuri pentru oameni în lumea întreagă. El a precizat că nu este vorba de a da vina pe cineva, dar guvernul chinez a fost primul care a ştiut despre riscul prezentat de virus şi i-a luat mult timp să împărtăşească informaţii vitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri