Caută
Close this search box.

Document secret: Epidemia de coronavirus ar putea dura până în 2021, în primăvară

coronavirus

Epidemia de coronavirus din Marea Britanie va dura până în primăvara lui 2021 şi ar putea infecta 7,9 milioane de persoane, indică un document secret al Direcţiei de Sănătate Publică, dat publicităţii de The Guardian.

Documentul arată pentru prima dată că autorităţile engleze admit faptul că virusul ar putea circula încă un an şi va reprezenta o povară enormă pentru sistemul de sănătate, deja sufocat în ultimii ani. De asemenea, se mai arată în raport, se aşteaptă ca până la 80% din populaţie să fie infectată şi chiar spitalizată.

Profesorul Chris Whitty, consilierul pe probleme medicale al guvernului englez, a declarat că acesta este cel mai negru scenariu şi că este posibil că cifra să fie mai mică, dar raportul indică în mod explicit că este de aşteptat ca 4 din 5 persoane să fie infectate.

„Se aşteaptă ca până la 80% din populaţie să fie infectată cu COVID 19 în următoarele 12 luni şi peste 15% (7,9 milioane) vor avea nevoie de spitalizare”, se arată în document.

Raportul a fost pus la dispoziţia tuturor autorităţilor din domeniul medical, de la şefi de Direcţii Sanitare, până la directori de spitale, precizează sursa citată.

„Când publicul aude că ar putea dura până la 12 luni, mulţi oameni vor fi supăraţi şi îngrijoraţi”, a declarat Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea East Anglia.

„Un an este o perioadă foarte plauzibilă, dar nu este bine înţeleasă”, a mai spus doctorul în epidemiologie. „Cred că va scădea pe timpul verii, pe la sfârşitul lui iunie, şi va reveni în noiembrie, ca şi gripă de sezon. Cred că va deveni o prezenţă perpetua, dar va slăbi, odată ce imunitatea organismului uman va creşte”.

Experţii au pornit de la prezumţia că virusul ar avea o rată a mortalităţii de 1% şi au ajuns la concluzii mai mult decât îngrijorătoare, care ar presupune un număr de victime de 531.000. Dacă presupunerea doctorului Witty, care a plasat rata mortalităţii la aproximativ 0,6%, numărul ar fi de 318.000, mult mai mic, dar în continuare imens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri