Şase cetăţeni chinezi care se aflau în autoizolare, la un hotel din Slatina, au părăsit unitatea de cazare fără a înştiinţa autortiățile, motiv pentru care la IPJ Olt a fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cei șase chinezi nu prezentau simptome, dar DSP Olt le impusese să se izoleze la hotelul din Slatina în care erau cazați.

”Cele şase persoane nu au manifestat simptome şi nu provin din zona afectată a Chinei. Totuşi, reprezentanţii DSP Olt au instituit pentru ei procedura de autoizolare la respectivul hotel. În data de 28 februarie a.c. aceştia au părăsit unitatea de cazare din Slatina fără a înştiinţa instituţiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 352 CP, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în aceeaşi zi, în jurul orei 18,30, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizaţi că cei şase cetăţeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localităţii Drăgăşani şi imediat au înştiinţat reprezentanţii DSP Vâlcea, pentru dispunerea măsurilor legale”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, starea de sănătate a celor trei persoane diagnosticate cu coronavirus este bună, inclusiv în cazul bărbatului din Maramureș, care la internare avea simptomele unei boli respiratorii.

În momentul de față, în România sunt în carantină 52 de persoane şi alte 8.796 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

102 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 5 =