Caută
Close this search box.

Două persoane au fost reţinute în dosarul privind deversarea deşeurilor

catuse

Doi suspecţi au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor, în urma percheziţiilor efectuate în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni ce aduc atingere mediului.

„De asemenea, la propunerea organelor de cercetare penală, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător până la concurenţa sumei de 6.000.000 lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin reconstrucţie ecologică”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Sunt efectuate cercetări cu privire la activitatea desfăşurată de două societăţi comerciale şi mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

În acest dosar, poliţiştii din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au făcut, marţi, nouă percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, potrivit Agerpres.

„În cursul anului 2019, poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au declanşat verificări cu privire la activitatea unor persoane fizice şi juridice despre care existau indicii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de colectarea, transportul, valorificarea sau eliminarea de deşeuri, inclusiv supravegherea acestor operaţiuni şi întreţinerea ulterioară a spaţiilor de eliminare, precum şi acţiunile întreprinse de brokeri în procesul de gestionare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului şi deversarea, emiterea sau introducerea cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu a unei cantităţi de materiale în aer sau sol care pot provoca decesul ori vătămarea gravă a unei persoane sau un prejudiciu semnificativ adus mediului, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 101/2011 rep. pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului”, arată sursa citată.

În cauză a fost desfăşurat un complex de activităţi de cercetare, iar pe data de 3 martie au fost puse în aplicare nouă mandate de percheziţie domiciliară, fiind conduse la sediul Poliţiei Capitalei, pentru audieri, 20 de persoane.

Din datele obţinute a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada iunie – decembrie 2019, administratorii a două societăţi comerciale şi o persoană fizică au dispus colectarea, transportarea şi deversarea sau îngroparea unor cantităţi însemnate de deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

Activităţile desfăşurate în cadrul dosarului penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri