Caută
Close this search box.

E oficial! Uniunea Europeană îşi închide frontierele

Angela Merkel

Şefii statele membre ale Uniunii Europene au decis marţi, în unanimitate, să interzică timp de 30 de zile intrarea în UE a persoanelor care nu sunt cetăţeni ai blocului comunitar, a anunţat cancelarul german Angela Merkel, transmite AFP.

Toate ţările membre ale UE sunt de acord să impună o interdicţie de intrare, cu câteva excepţii minore, a declarat cancelarul într-o conferinţă de presă, după o videoconferinţă cu ceilalţi lideri din Uniune.

Interdicţia va fi în vigoare pentru o perioadă de 30 de zile, a mai precizat Merkel, potrivit Agerpres. „Germania va pune în aplicare această decizie imediat”, a adăugat cancelarul.

Excepţiile îi vor viza pe cetăţenii unor state terţe – posesori ai unui permis de rezidenţă de lungă durată într-o ţară UE.

Cei care au un motiv urgent să intre în UE vor avea nevoie de acte justificative, a precizat Ministerul de Interne de la Berlin.

Uniunea Europeană va coordona revenirea numeroşilor europeni blocaţi în străinătate de multiplele restricţii şi interdicţii de circulaţie impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a anunţat marţi că summitul UE, programat pe 26 şi 27 martie la Bruxelles, va fi înlocuit printr-o videoconferinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri