Caută
Close this search box.

Era momentul! Primarul Sectorului 1 CUMPĂRĂ 50.000 de tablete pentru copii

dan tudorache

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat că şcolile se închid, dar educaţia trebuie continuată şi că se vor asigura din bugetul local tablete pentru profesorii şi elevii din această zonă administrativă.

„Şcolile se închid, dar educaţia trebuie continuată! Am intuit închiderea şcolilor, ca măsură preventiva care trebuia luată, în contextul creşterii numărului infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. Am avut discuţii cu colegii din primărie, despre ce măsuri putem lua, la nivel de administraţie publică locală, pentru continuarea educaţiei. Copiii nu pot sta degeaba, dacă această vacanţă impusă se va prelungi. Sunt unele soluţii simple (de exemplu bazate pe aplicaţii că YouTube sau Facebook live), care nu necesită decât prezenta în gospodărie a unui smartphone sau tableta, cu conexiune la internet. Profesorii îşi fac conturi, lecţiile sunt predate live şi pot răspunde întrebărilor elevilor, în comentarii”, a postat Tudorache, pe pagina sa de Facebook.

El a spus că rămâne de rezolvat doar problema unei minime infrastructuri necesare. „De aceea am decis că vom asigura din bugetul local tablete atât pentru toţi profesorii, cât şi pentru toţi elevii din sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile online”, a adăugat Tudorache.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis luni închiderea şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie – 22 martie, a anunţat premierul interimar Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri