Caută
Close this search box.

EXCLUSIVITATE Prof.Dr. Adrian Streinu-Cercel, despre epidemia de coronavirus: Vor fi patru luni de maximă dificultate

Profesorul dr. Adrian Streinu Cercel , managerul ”Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș” din Capitală a declarat pentru publicația MagnaNews.ro că vârful actualei epidemii coronavirus se va atinge în circa patru luni.

Perioada estimată de maximă dificultate este de circca patru luni, după care sperăm ca lucrurile să intre într-un calm relativ”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Profesorul a spus că ”ne batem joc de natură și aceasta ne dă peste față”.

La Institutul ”Matei Balș” sunt 2 pacienți la Terapie Intensivă cu probleme respiratorii, iar starea lor este bună, a spus dr. Streinu. În opinia sa, este nesar ca în abordarea acestor pacienți să fie unanimitate.

Referitor la medicamente și consumabile, dr. Streinu a precizat că acestea sunt, deocamdată, în cantități suficiente.
Acesta a făcut referire la faptul că Terapia Intensivă este în curs de extindere.

În ceea ce privește personalul medical, managerul institutului a subliniat că ”tot personalul medical este bine motivat și pregătit să facă față unor situații neprevăzute”.

Prof. dr.Adrian Streinu Cercel a reiterat că, pentru a protejat pe vârstnici, aceștia nu trebuie vizitați.

Privitor la costuri, managerul institutului a subliniat că acestea sunt enorme pentru unitățile sanitare.
Faptul că Guvernul României a alocat 2% din PIB numai pentru această situație e ceva extraordinar. E momentul ca sistemul sanitar să renască din propria cenușă”, a afirmat dr. Streinu.

În contextul epidemiei, dr. Streinu a făcut apel la media să se abțină de la comentarii de tip medical pe această temă sensibilă.

Dr. Streinu a mai precizat că ”facem în permanentă teleconferințe internaționale cu specialiști, inclusiv SUA, pentru a fi la zi cu toate informațiile medicale legate de acest subiect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri