Caută
Close this search box.

Filarmonica George Enescu va transmite concerte online

Filarmonica „George Enescu” deschide o stagiune specială, online, începând din 2 aprilie, cu unele dintre cele mai importante concerte înregistrate în ultimii ani, pentru a contribui, prin muzică, în lupta pe care umanitatea o duce împotriva COVID-19.

Astfel, Filarmonica „George Enescu” se alătură marilor instituţii muzicale ale lumii, Metropolitan Opera, Teatrul Balşoi, Berliner Philharmoniker, dar şi din România, care au înţeles, în această perioadă de criză, că prin accesul liber la cultură, prin difuzarea unor înregistrări de concerte şi spectacole online contribuie la o mai mare unitate şi înţelegere între oameni, se arată într-un comunicat transmis luni Agerpres.

În fiecare joi, de la ora 19.00, Filarmonica „George Enescu” le dă întâlnire melomanilor pe site, pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube.

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toţi iubitorii muzicii. Înregistrările vor rămâne accesibile timp de 48 de ore.

Prima înregistrare, difuzată pe canalele online joi, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie „Concertele Centenarului de la Ateneul Român”, concert care a fost dedicat de Filarmonica „George Enescu” şi de Ministerul Culturii Centenarului Marii Uniri.

Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii şi unul dintre cei mai valoroşi artişti români de anvergură internaţională, iar în ipostază de solist este pianistul Daniel Ciobanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri