Caută
Close this search box.

Florin Cîţu: Avem nevoie în acest moment de STABILITATE financiară

florin cîţu

Premierul desemnat Florin Cîţu a solicitat responsabilitate din partea parlamentarilor, pentru ca Ordonanţa 1 şi prorogarea termenului de dublare a alocaţiilor până la 1 august să nu fie respinse.

„Cer responsabilitate parlamentarilor astăzi în Camera Deputaţilor să nu se respingă Ordonanţa 1 şi să nu se respingă Ordonanţa care proroga dublarea alocaţiilor până la 1 august. În acest moment este nevoie de stabilitate financiară, respingerea acestor ordonanţe ar crea probleme din punct de vedere al bugetului. Ordonanţa 1 este cea care stă la baza construirii bugetului în România. Astăzi nu avem nevoie de un asemenea şoc pentru buget şi de aceea cer responsabilitate de la parlamentari la vot. (…) Am înţeles că vor să le pună astăzi pe ordinea de zi. Ce responsabilitate oricând. Nu trebuie să fie respinse aceste două ordonanţe”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, suprataxarea companiilor din domeniul telecom ar fi un „şoc negativ pentru economia românească, devastator”.

„A introduce taxe într-un moment în care economia globală are o încetinire este criminal, aş spune, şi ar fi aproape de subminarea economiei naţionale”, a mai spus Cîţu.

El a fost întrebat dacă România ia în calcul să acorde ajutoare de stat firmelor în contextul apariţiei noului coronavirus.

„România deja a început şi am avut deja o hotărâre de guvern prin care am dat 225 de milioane de lei pentru a achiziţiona kituri şi echipamente pentru a ne pregăti de situaţie. În ceea ce priveşte companiile din România, deocamdată nu există niciun fel de indiciu, dar la Finanţe am anunţat deja că avem un buffer record, deci nu ar trebui să fie problema de finanţare în acest an şi mă uit dacă acest şoc se va transfera în economia din România, unde se va duce – pe partea de cerere, pe partea de ofertă, şi în funcţie de cum se va transfera acest şoc, dar avem şi resursele şi instrumentele pentru a reacţiona cât mai rapid”, a adăugat premierul desemnat.

El a arătat că nu are cunoştinţă că un angajat al Guvernului să fie suspect de coronavirus, precizare făcută în contextul în care autorităţile desfăşoară verificări în rândul personalului care desfăşoară activităţi în clădirea Guvernului cu privire la posibili contacti ai femeii de 42 de ani din Bucureşti, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri