Caută
Close this search box.

FOTO. O sportivă de aur a României și a lumii, la ceas aniversar

LA MULȚI ANI FERICIȚI, Violeta Beclea Szekely!

Violeta Beclea Szekely este una din marile campioane ale altetismului românesc, european și mondial, unul din acei Oameni de Aur care te fac mândru că ești român și că le ești contemporan. Finețe, eleganță, distincție, inteligență, spirit și sensibiltate, iată doar câteva din calitățile nenumărate ale unei personalități cu mult mai complexe și mai fascinante decât putem scrie noi aici.

Multiplă câștigătoare de campionate, cupe europene și Grand Prix-uri IAAF, vicecampioană olimpică la Sydney (2000), Violeta Beclea Szekely a dominat, pe plan mondial, proba de 1.500 m, având rezultate excepționale și la 800 m, la confluența dintre Milenii. Astfel, pe lângă multe alte succese, în anul 2001 a mai reușit o performanță parcă ruptă din vis, triumfând în toate cele 7 etape de Golden League (Liga de Aur) și devenind, practic, cea mai valoroasă atletă a lumii, așa cum a și fost nominalizată de forul suprem în domeniu, Federația Internațională de Atletism.

Și ar mai fi multe de spus despre marea campioană Violeta Beclea Szekely, subliniind însă,în primul rând, că a fost și este o mare, imensă campioană a eleganței, fineței, a frumuseții gândului, a sufletului și a zâmbetuluii!

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national „Serviciul credincios”, in grad de cavaler.

Mulțumim pentru tot și LA MULȚI ANI, din partea MagnaNews!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri