Caută
Close this search box.

FSLI: Sindicatele din educaţie trebuie consultate pentru orice modificare în calendarul anului şcolar

Orice modificare în calendarul anului şcolar trebuie făcută în urma consultărilor cu specialiştii, sindicatele din educaţie şi cu asociaţiile de părinţi şi de elevi, atrage atenţia Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), într-un comunicat de presă.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că vicepremierul Raluca Turcan a dat dovadă de totală lipsă de profesionalism ieşind în spaţiul public cu declaraţii de presă care nu au făcut decât să genereze haos în sistemul de educaţie, în rândul cadrelor didactice, al părinţilor şi al elevilor. Este inuman să se comporte aşa, ca oficial al statului! Orice propunere sau modificare în calendarul anului şcolar trebuie făcută doar după ce a fost bine analizată şi în urma consultărilor cu specialiştii, sindicatele din educaţie, asociaţiile de părinţi şi de elevi. Prin astfel de declaraţii există riscul major să fie paralizat sistemul de învăţământ. În condiţiile în care populaţia este panicată de acest COVID -19, astfel de ‘exerciţii de comunicare’ în mass-media trebuie evitate”, precizează comunicatul, potrivit Agerpres.

Viceprim-ministrul a avansat, luni, trei posibile etape despre anul şcolar actual, dintre care una era repetarea acestuia.

FSLI precizează că ţine în permanenţă legătura cu conducerea Ministerului Educaţiei, dar şi cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, şi nu a fost discutat până în prezent scenariul îngheţării anului şcolar.

Îngheţarea anului şcolar ar produce prejudicii majore elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice. Prin urmare, suntem convinşi că se pot găsi soluţii pentru încheierea situaţiei şcolare a elevilor, dar şi pentru cei care se află în anii de final de ciclu de învăţământ şi trebuie să susţină examenele naţionale. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ face apel la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la Guvernul României, dar şi la Administraţia Prezidenţială să analizeze cu mare responsabilitate situaţia, astfel încât să fie luate cele mai bune decizii pentru elevi„, menţionează Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ.

În opinia preşedintelui FSLI, Simion Hăncescu, declaraţiile vicepremierului i-au panicat pe părinţi, pe elevi şi cadrele didactice.

Este o dovadă de lipsă de profesionalism să ieşi în spaţiul public şi să vorbeşti fără să ai o consultare cu specialiştii din educaţie, cu cei din Ministerul Educaţiei şi Cercetării sau cu partenerii sociali şi să arunci variante privind modul în care se va desfăşura anul şcolar 2019-2020. O astfel de declaraţie este o dovadă de lipsă de umanitate, tocmai în această perioadă în care autorităţile ne îndeamnă pe toţi să nu provocăm panică. Ce credeţi că a reuşit să facă doamna vicepremier Raluca Turcan cu aceste declaraţii? Panică şi haos în rândul părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice. Cred că reprezentanţii Guvernului României care fac declaraţii publice în această perioadă, trebuie să fie extrem de atenţi la ceea ce afirmă„, a comentat preşedintele FSLI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri