Caută
Close this search box.

Fugit în Serbia de Justiţie, Sebastian Ghiţă câştigă bani grei cu Covid-19, pe spatele românilor

sebastian ghiţă

Unul dintre marii beneficiari ai contractelor de achiziţii de echipamente medicale este Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD, actual fugar, ascuns la Belgrad. Ghiţă este şi patronul România TV, televiziune care a difuzat numeroase ştiri panicarde despre coronavirus.

„Pandemia este rea pentru economie, dar este o mare oportunitate pentru unii. Platforma de analiză a achiziţiilor Banii noştri, a căutat în achiziţiile directe făcute de statul roman în lună martie. Ce să vezi? Aceiaşi abonaţi la contractele cu statul ies la iveală oricare ar fi criză. Orice ar fi, lor le merge bine.

Cele mai bănoase contracte au fost câştigate de firma DNS Birotica care a câştigat, în total, contracte de aproape 11 milioane de lei. Puţini au auzit de numele firmei acesteia. E normal. Dar mai mulţi am auzit de persoană care se afla în spatele acestei firme, domnul Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD (shorturl.at/gCEO1). Face afaceri bune cu statul zilele astea această firmă, mai ales prin achiziţii directe.

Pe locul 10 se mai afla o firmă cu legături dubioase. Firmă e numită sugestiv ‘Best Achiziţii SRL’. Numai luna asta au câştigat contracte de peste 3 milioane de lei. Majoritatea prin achiziţii directe, fără licitaţii. Cine e în spatele firmei acesteia? O doamnă pe nume Mihaela Neagu. Doamna Neagu face afaceri cu statul de foarte multă vreme. Ministere, agenţii, autorităţi, primarii, orice (shorturl.at/opxFG). A ajuns în politica graţie doamnei Monica Iacob Ridzi şi a fost implicată în scandaluri de corupţie. De atunci doamna Ridzi a fost ministru şi a fost condamnată pentru corupţie.

Pentru unii criza e o oportunitate. Vechea clasa politică funcţionează în continuare bine mersi”, scrie deputatul USR Claudiu Năsui, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri