Caută
Close this search box.

Gabriela Firea nu mai are bani pentru adulţii cu handicap

gabriela firea

Primăria Capitalei anunţă că amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile următoare, în funcţie de evoluţia răspândirii coronavirusului”. În luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanţa din luna decembri, 260 de lei.

”Primăria Capitalei se afla în linia întâi a luptei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, prin numeroase direcţii de acţiune. Astfel, o mare parte din resursele financiare pentru lună martie au fost redirecţionate către aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare”, transmite Primăria Capitalei.

În cursul anului 2019, Primăria Generală a cheltuit aproximativ patru milioane de euro pentru reclame la televiziunile de ştiri, a dezvăluit recent USR.

În luna martie, municipalitatea a alocat pentru plata stimulentelor financiare suma de 5,9 milioane de euro (29 milioane de lei) pentru acoperirea:

– Stimulentului în valoare de 1000 lei pentru cei 6005 copii cu dizabilităţi, pentru luna februarie 2020
– Stimulentului pentru nou-născuţi în valoare de 2.500 lei pentru cele 1604 dosare depuse în decembrie 2019-ianuarie 2020
– Voucherului maternă în valoare de 2000 lei pentru 4.000 de gravide (dosare depuse până la data de 10 februarie)
– Ajutorului social comunitar pentru susţinerea celor 154 de familii monoparentale pentru luna februarie 2020.
– Sprijinului financiar pentru prevenirea abandonului şcolar pentru dosarele depuse până la data de 1 martie
– Stimulentului financiar pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap pentru acoperirea diferenţei acordate în luna decembrie 2019, în valoare de 260 lei.

”Pentru distribuţia voucherelor maternă identificăm soluţii pentru expedierea acestora prin poştă/curier, urmând să comunicăm detalii în acest sens în cel mai scurt timp”, anunţă municipalitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri