Ca să o elimine pe Gabriela Firea din conducerea PSD, Marcel Ciolau le-a interzis liderilor de organizaţii să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte. Dacă va pierde şi Primăria Capitalei în faţa lui Nicuşor Dan, Gabriela Firea va rămâne doar cu un rol decorativ în partid. Astfel, Ciolacu scapă de principalul rival. Firea ar putea ajunge parlamentar.

Marcel Ciolacu îşi pegăteşte terenul pentru o domnie lungă în fruntea PSD. La Congresul din 21 martie va fi singurul candidat pentru şefia partidului, deci competiţia pentru fotoliul de preşedinte nu va avea nicio miză.

Însă Ciolacu vrea să-şi asigure liniştea şi pentru viitor: a început deja să-şi tragă rivalii pe linie moartă. Principala ţintă: Gabriela Firea. Primarul Capitalei a fost eliminat printr-o decizie cu manta.

În primă fază, Marcel Ciolacu i-a promis Gabrielei Firea un post de preşedinte executiv al partidului în echipa sa de conducere, susţin surse politice. Firea, care iniţial ar fi vrut să candideze la şefia PSD, a acceptat oferta lui Marcel Ciolacu şi a anunţat public că-l va susţine la Congres.

Al doilea post de preşedinte executiv urma să fie ocupat de Sorin Grindeanu. Numai că fostul premier PSD s-a răzgândit.

„Şi Grindeanu a ţintit funcţia de preşedinte, dar a înţeles că nu are şanse în faţa lui Ciolacu. Prin urmare, nu s-a mulţumit să fie numărul doi în partid. Va rămâne şef la ANCOM şi va aştepta momentul potrivit să preia conducerea PSD“, explică unul dintre liderii social-democraţi.

Retragerea lui Grindeanu a provocat o nouă problemă internă pentru Ciolacu: Gabriela Firea urma să fie singurul preşedinte-executiv al partidului, decizie de neacceptat pentru baronii PSD.

„Olguţa Vasilescu şi alţi lideri din ţară s-au revoltat, pentru că Firea, deşi are notorietate, nu se bucură de susţinere în partid. Pe scurt, a ieşit scandal“, susţine unul dintre vicepreşedinţii PSD.

Prin urmare, Marcel Ciolacu a chemat-o pe Firea la partid şi i-a transmis, scurt, că în PSD nu va mai exista funcţia de preşedinte-executiv. Totuşi, ca să nu rămână pe dinafară, Ciolacu i-a promis primarului general una dintre cele cinci funcţii de prim-vicepreşedinte.

„Pe Firea a deranjat-o foarte mult că a fost retrogradată. Ar fi vrut funcţia de preşedinte-executiv. Nu întâmplător a apărut în presă un sondaj în care Marcel Ciolacu avea o cotă ridicată la capitolul imagine negativă“, susţin sursele citate.

Site-ul stiripesurse.ro a prezentat un sondaj realizat de CURS în care Marcel Ciolacu stătea dezastruos: 47% din respondenţi au declarat că nu-l cunosc, iar 27% avea o părere foarte proastă. Comparativ, Gabriela Firea era clasată pe locul doi după preşedintele Klaus Iohannis la capitolul „părere foarte bună“, cu 54%.

199 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here