Caută
Close this search box.

Garda de Mediu a dat anul trecut zero amenzi în Capitală, pentru depozitare ilegală de deșeuri

garda de mediu

Garda de Mediu Bucureşti, instituția care ar trebui să identifice și să elimine sursele de poluare din Capitală, susţine că anul trecut, pe teritoriul Capitalei, nu a existat niciun depozit ilegal de deşeuri, motiv pentru care nu a dat nici o amendă.

Informația vine pe fondul poluării majore din București din noaptea de duminică spre luni, eveniment la care Garda de Mediu nu a avut nici o reacție – nu a controlat pe teren posibilele cauze și nu a aplicat nici o sancțiune.

Absența de pe teren a angajaților Gărzii de Mediu vine pe fondul înmulțirii cazurilor de poluare sau a răspândirii fără precedent a depozitelor ilegale de gunoi în capitală, fapte reclamate tot mai des de societate civilă.

„Pe raza Municipiului Bucuresti nu există depozite ilegale de deseuri, singurul depozit conform / autorizat se afla in Drumul Poiana Trestiei, sector 1, Bucuresti, operat de SC Iridex Group Import Export SRL”, arată Garda de Mediu.

Cu toate acestea, comisarii Gărzii de Mediu Bucureşti admit că în 2019 au depistat în capitală „câteva amplasamente de depozitări necontrolate de deşeuri”, însă nu au dat nici o amendă, ci doar „s-au stabilit măsuri de salubrizare”.

Altfel spus, autoritatea ţine să explice că în cele şase sectoare ale Capitalei inspectorii de mediu ar fi făcut de fapt 52 de controale, în urma cărora au impus 41 de măsuri. Interesant este că nu au tăiat nici o amendă. Rubrica „Valoarea fiecărui sancţiuni aplicate” are zero pe linie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri