Caută
Close this search box.

Geeks for Democracy lansează „Cumpărături la uşa ta”, pentru vârstnici şi persoane singure

Geeks for Democracy

Mircea Bucur și Daria Barbu s-au înscris în proiectul ”Cumpărături la ușa ta” al grupului Rezist ”Geeks for democracy”. Mircea are 21 de ani și e student la design industrial, la Universitatea din Haga. Daria are 23 de ani, a terminat Dreptul și este avocat. Azi a fost prima lor zi de ”livrări la domiciliu”. Au dus alimente la ușa unor vârstnici, bolnavi sau părinți singuri.

Amândoi spun că s-au gândit la bunicii lor care ar avea nevoie să le facă cineva cumpărăturile. Constantin Manolache din cartierul Pantelimon a fost unul dintre beneficiari. Are aproape 80 ani și nu vrea să iasă din casă.

Peste 200 de voluntari ajută persoanele vulnerabile să primească alimente de strictă necesitate pe durata pandemiei de coronavirus. De luni, 23 martie, cei care au nevoie de ajutor pot suna la 0727 03 03 03, disponibil zilnic între orele 8:00 și 21:00. Oamenii trebuie să plătească doar contravaloarea bonului de casă, iar livrarea nu costă nimic

”Am realizat aplicația <<Cumpărături la ușa ta>> că să putem ajuta cât mai multe persoane vulnerabile să stea acasă. Voluntarii nu sunt în grupa de vârstă cu risc ridicat, sunt persoane sănătoase, care pot și vor să ajute. Doar împreună putem să depășim cu bine această încercare, doar prin solidaritate”, explică inițiatorul proiectului, Marian Rădună, de la ”Geeks for democracy”. El este un cunoscut activist din mișcarea Rezist.

Voluntarii livrează două kituri (sacoșe) cu produse standard alimentare, perisabile și neperisabile, cu un cost estimat de 150 și 80 de lei. Lista de produse incluse în fiecare dintre cele două pachete a fost stabilită în urma consultării cu dr. Simona Tivadar, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice, iar persoanele vulnerabile pot solicita în plus maximum 5 articole care nu se regăsesc în pachet.

Ca să meargă repede, hipermarketurile îi așteaptă pe voluntari cu sacoșele pregătite. ”Dorim să ajutăm persoanele vulnerabile să stea acasă”, a declarat Titus Tulea, managerul unui magazin.

Voluntarii au proceduri standard pentru igienă și protecție: lasă cumpărăturile la ușă și un plic de plastic transparent, în care beneficiarii să pună banii, fără contact fizic. Voluntarii au măști, mănuși și dezinfectant și își folosesc mașinile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri