Caută
Close this search box.

Google lansează un site pentru cei care vor să fie TESTAŢI la coronavirus

google

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că gigantul american Google este implicat în dezvoltarea unui site pe internet pentru a permite fiecărui american să determine dacă un test pentru Covid-19 este necesar, în funcţie de simptomele pe care le are şi să găsească cel mai apropiat centru pentru efectuarea acestuia, relatează EFE.

„Google ajută la dezvoltarea unui site pe internet (…) pentru a determina dacă un test este justificat şi să faciliteze efectuarea acestui test într-un loc cât mai apropiat”, a anunţat preşedintele american la conferinţa de presă din grădinile Casei Albe.

Acest site, la care lucrează 1.700 de ingineri, potrivit lui Trump, va acoperi teritoriul SUA şi „o mare parte a lumii”. „Vom concepe o unealtă pentru a ajuta cetăţenii care au nevoie de un test pentru Covid-19”, a confirmat Google, într-o postare pe Twitter.

Verily, divizia de sănătate a Alphabet (filiera centrală a Google), a fost însărcinată cu această misiune. „Verily este în faza incipientă de dezvoltare (a site-ului), care va începe să fie testat în regiunea San Francisco, în speranţa de a se extinde cât mai repede ulterior”, a precizat Google.

Oraşul San Francisco a început să pună la dispoziţie centre temporare de testare, unde cetăţenii pot veni pe bază de programare ca să fie testaţi, fără să fie nevoie să iasă din maşina lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri