Analistul politic Cozmin Gușă prevestește finalul carierei de președinte al PNL pentru Ludovic Orban, despre care spune că a făcut o greșeală strategică nominalizându-l pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală. În opinia lui Gușă, Nicușor Dan nu se bucură de susținerea totală a USR, partidul care l-a promovat și, mai mult, este compromis de relațiile sale cu personaje controversate din zona intelligent-business.

Cozmin Gușă susține că Ludovic Orban nu va fi iertat pentru această greșeală de strategie pe care a făcut-o prin nominalizarea lui Nicușor Dan la Primăria Generală și este de părere că și-a semnat actul de abdicare din fruntea PNL.

„Prin decizia de nominalizare a lui Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală, cred că Ludovic Orban și-a semnat, în alb, actul de abdicare din funcția președinte al PNL. Ca președinte al unui partid cu peste 40% în sondajele de opinie, când următorul competitor – în cazul de față PSD – este la jumătate din scorul tău, să nominalizezi, pentru cea mai importantă competiție a alegerilor locale, un om care nu are nici măcar susținerea totală a propriului partid – Nicușor Dan nu se bucură de susținerea întregului USR – este o eroare majoră. Ludovic Orban nu va fi iertat pentru această greșeală de strategie pe care a făcut-o”, a declarat Cozmin Gușă.

Analistul politic a explicat, în baza calculelor sociologice, cum ar fi fost repartizate voturile alegătorilor pe cei trei potențiali candidați cu șanse să o învingă pe Gabriela Firea la alegerile locale. Conform schemei de calcul pe care a prezentat-o, candidatul Nicușor Dan ar putea obține 2/3 din voturile electoratului PNL și 2/3 din voturile USR; Ludovic Orban, un alt candidat măsurat, ar obține 100% din voturile PNL și 10% din cele ale USR. Cel de-al treilea candidat, europarlamentarul Rareș Bogdan, ar fi câștigat 100% din sufragiile PNL, 1/3 din voturile USR și 2/3 din cele ale PLUS.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =