Caută
Close this search box.

Gușă crede că Orban va pierde șefia PNL. Ce greșeală strategică ar fi făcut premierul

cozmin guşă
Analistul politic Cozmin Gușă prevestește finalul carierei de președinte al PNL pentru Ludovic Orban, despre care spune că a făcut o greșeală strategică nominalizându-l pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală. În opinia lui Gușă, Nicușor Dan nu se bucură de susținerea totală a USR, partidul care l-a promovat și, mai mult, este compromis de relațiile sale cu personaje controversate din zona intelligent-business.

Cozmin Gușă susține că Ludovic Orban nu va fi iertat pentru această greșeală de strategie pe care a făcut-o prin nominalizarea lui Nicușor Dan la Primăria Generală și este de părere că și-a semnat actul de abdicare din fruntea PNL.

„Prin decizia de nominalizare a lui Nicușor Dan drept candidat la Primăria Generală, cred că Ludovic Orban și-a semnat, în alb, actul de abdicare din funcția președinte al PNL. Ca președinte al unui partid cu peste 40% în sondajele de opinie, când următorul competitor – în cazul de față PSD – este la jumătate din scorul tău, să nominalizezi, pentru cea mai importantă competiție a alegerilor locale, un om care nu are nici măcar susținerea totală a propriului partid – Nicușor Dan nu se bucură de susținerea întregului USR – este o eroare majoră. Ludovic Orban nu va fi iertat pentru această greșeală de strategie pe care a făcut-o”, a declarat Cozmin Gușă.

Analistul politic a explicat, în baza calculelor sociologice, cum ar fi fost repartizate voturile alegătorilor pe cei trei potențiali candidați cu șanse să o învingă pe Gabriela Firea la alegerile locale. Conform schemei de calcul pe care a prezentat-o, candidatul Nicușor Dan ar putea obține 2/3 din voturile electoratului PNL și 2/3 din voturile USR; Ludovic Orban, un alt candidat măsurat, ar obține 100% din voturile PNL și 10% din cele ale USR. Cel de-al treilea candidat, europarlamentarul Rareș Bogdan, ar fi câștigat 100% din sufragiile PNL, 1/3 din voturile USR și 2/3 din cele ale PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri