Caută
Close this search box.

Iohannis: Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Trebuie să fim uniţi!

klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că riscul unei pandemii de coronavirus rămâne ridicat şi a subliniat că este necesar ca statele să-şi coordoneze măsurile.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului presupune un efort la nivel naţional, internaţional şi global”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni, după videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat, iar combaterea coronavirusului necesită un efort coordonat. Europa este în stare de mobilizare. Am vorbit cu liderii statelor UE despre evoluția situației. Protejarea cetățenilor europeni este prioritatea zero.

Este necesar să ne coordonăm eforturile. Doar prin luarea unor măsuri comune vom reuși să gestionăm eficient această criză. Numai împreună vom reuși să prevenim efecte grave asupra economiilor europene.

Am convocat mâine o discuție cu premierul și ministrul Finanțelor.

Nu avem în acest moment răspândire comunitară a virusului. Este esențial să facem tot ce este posibil pentru a preveni un scenariu cu răspândire necontrolată.

Număul mic de cazuri se datorează măsurilor preventive și acțiunilor autorităților.

Toate măsurile, oricât de drastice ar părea, sunt luate pentru a preveni un rău mai mare. E nevoie de sacrificii, dar e nevoie să le facem acum pentru a proteja familiile, părinții și bunicii noștri.”, a declarat Klaus Iohannis, în declaraţia de la Palatul Cotroceni, citat de Digi24.

– Drepturile și libertățile trebuie respectate, dar nu vom ezita să implementăm toate măsurile care se impun. Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetățenilor. Este un test pentru națiunea noastră, să demonstrăm că suntem uniți.

– Depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele. Respectați cu strictețe măsurile luate de Guvern și protejați-vă pe dvs și pe apropiații dvs.

– Apel pentru românii din Italia: să respecte măsurile luate de autorități.

– Mai rău decât virusul ne poate face lipsa de grijă față de ceilalți.

– Apel la mass-media: oamenii trebuie să știe ce au de făcut, aici mass-media are un rol important.

– Fac un apel ca românii să evite deplasările care nu sunt neapărat necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri