Caută
Close this search box.

Ionel Dancă: Azi vom avea raportul referitor la sectoarele afectate de pandemie

cabinetul orban

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că la nivelul Guvernului va fi finalizat marţi un raport al stării de fapt în economie pentru a stabili sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19 şi care necesită măsuri de sprijin şi criteriile de aplicare a acestora.

Astăzi vom primi datele la nivel de sector pentru evaluarea impactului economic, care vor fi coroborate cu informaţiile de la Statistică şi Comisia de Prognoză. În cursul zilei de azi, vom avea un raport al stării de fapt în economie în acest moment pentru a stabili sectoarele care necesită măsuri de sprijin şi criteriile care vor sta la baza aplicării acestor măsuri„, a scris Dancă, marţi, pe Facebook.

Luni, discuţiile purtate în cadrul Grupului ECOROM s-au concentrat pe pregătirea la nivel tehnic a măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemia COVID-19.

„Astăzi, vom relua discuţiile tehnice pentru a finaliza forma actelor normative care vor fi adoptate”, scrie Ionel Dancă.

Tot luni au avut loc discuţii şi cu reprezentanţii sectoarelor economice cele mai expuse la riscurile generate de pandemia cu noul coronavirus: transporturi, turism, HORECA, organizatori evenimente.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a menţionat că tot luni s-a desfăşurat o consultare amplă cu reprezentanţii companiilor din domeniile economice esenţiale pentru buna funcţionare a serviciilor către populaţie: reţele comerciale, lanţuri farmaceutice, utilităţi, carburanţi, bănci, comunicaţii.

Mesajul lor e că sunt pregătiţi cu stocuri pentru perioada următoare. După un vârf al cererii de bunuri şi servicii în ultimele zile, situaţia în momentul de faţă s-a calmat şi sunt semnale că cererea se va tempera în perioada următoare. Nu, nu avem de toate, dar toată lumea este implicată, de la furnizori de servicii până la autorităţile statului, şi facem tot posibilul pentru a gestiona cât mai bine această perioadă dificilă pentru România, provocată de o pandemie cu o evoluţie încă imprevizibilă la nivel mondial„, a scris Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri