Caută
Close this search box.

Italia, în carantină: marţi dimineaţă, străzile erau pustii

Italia s-a trezit marţi dimineaţă cu străzile pustii în urma măsurilor de carantină extinse luni de guvern în întreaga ţară, în încercarea de a încetini cea mai gravă epidemie de coronavirus din Europa, notează Reuters.

Măsurile, anunţate luni seara târziu de prim-ministrul Giuseppe Conte, extind la scara întregii ţări restricţiile impuse deja în Lombardia, regiunea bogată din nord, şi o parte din provinciile vecine, impunând limitări severe pentru deplasări şi închizând spaţiile publice.

‘Viitorul Italiei este în mâinile noastre. Să facem toţi ce ţine de noi, renunţând la ceva pentru binele colectivităţii’, a transmis Conte pe Twitter, încurajându-şi compatrioţii să se comporte responsabil.

Foto: Massimo Pinca/REUTERS

Pentru următoarele trei săptămâni cel puţin, oamenilor li s-a cerut să iasă din casă doar pentru a merge la lucru, din motive de sănătate sau pentru urgenţe. Oricine va călători va trebui să completeze un document, pe care să-l aibă asupra sa şi în care să descrie motivul deplasării, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri