Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis: „Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș”

klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un apel către toti cetățenii români, îndemnându-i să respecte cu strictețe recomandările și măsurile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Șeful statului a tras un semnal de alarmă și a explicat că, potrivit datelor de până acum, în special persoanele cu vârste de peste 65 de ani sunt expuse efectelor COVID-19.

Totodată, Klaus Iohannis a reclamat atitudinea unor actori de pe scena politică, „inclusiv aleși locali”, care ar încerca să profite electoral de criza provocată de noul coronavirus.

„Situația tragică a primelor decese în contextul infectării cu noul coronavirus. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit ocndoleanțe și putere înaceste momente dramatice.

Toate datele o arată și situația de până acum din România o confirmă. Noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere. Majoritatea deceselor s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, persoane cu imunitatea mai scăzută. Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș.
(…) În aceste zile și în lunile care urmează, solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi. Având grijă de sănătatea noastră și protejându-i pe cei de lângă noi. Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni, procedând responsabil, respectând cu strictețe regulile și recomandările autorităților, câștigăm timp preșios și ajutăm sistemul medical să îi poată trata pe cei infectați. Stând acasă, îi ajutăm pe medicii noștri să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire. Să nu le îngreunăm și mai tare munca celor pe ale căror umeri stă deja o presiune uriașă. Fiecare zi în care, prin comportamentul și atitudinea noastră, am contribuit la limitarea răspândirii infecției este o zi mai aproape de momentul în care ne vom relua cu toții activitățile cărora le ducem lipsa acum, iar afacerile blocate acum se vor putea redeschide.

Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea. În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleși locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălii electorale. Nu este momentu răfuieilor politice. A încerca să câștigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător și o lipsă de responsabilitate de neimaginat”, a declarat președintele Iohannis, luni, la Palatul Cotroceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri