Caută
Close this search box.

Lovitură pentru PNL în comisiile parlamentare

A treia zi de audieri a miniștrilor propuși de către premierul desemnat Florin Cîțu a început cu audierea candidatului pentru Ministerul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. În cele două zile anterioare, șapte candidați au fost avizați negativ, în timp ce alți cinci au trecut testul audierii din comisii.

UPDATE 11.48 Bogdan Aurescu a primit avizul favorabil al comisiilor parlamentare de politică externă, cu 23 de voturi ”pentru”, șatep ”contra” și trei abțineri.

În cadrul audierii, ministrul Aurescu a precizat că România ia în calcul sporirea participării sale la Frontex, forul european care se ocupă de securitatea granițelor Uniunii Europene, în contextul în care a apărut o nouă criză a migranților la granița dintre Turcia și Grecia.

După audierea lui Bogdan Aurescu, începută la ora 10, la comisii sunt așteptați, la intervale de o oră, Marcel Boloș – Ministerul Fondurilor Europene, Virgil Popescu – Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Marcel Vela – Ministerul Afacerilor Interne.

Până acum, avize favorabile au primit Lucian Bode – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ionuț Stroe – Ministerul Tineretului și Sportului, Nicolae Ciucă – Ministerul Apărării Naționale, Costel Alexe – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Adrian Oros – Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pe lista celor cu aviz negativ sunt Bogdan Gheorghiu – Ministerul Culturii, Victor Costache – Ministerul Sănătății, Monica Anisie – Ministerul Educației și Cercetării, Violeta Alexandru – Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Lucian Heiuș – Ministerul Finanțelor Publice, Cătălin Predoiu – Ministerul Justiției și Ion Ștefan – Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Premierul desemnat a trimis Parlamentului lista miniștrilor și programul de guvernare pe 28 februarie. Potrivit Regulamentului ședințelor comune ale Senatului și Camerei Deputaților, votul în plen trebuie dat în termen de cel mult 15 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri