Caută
Close this search box.

Orban: Va exista un interval în care vor putea ieşi din casă persoanele peste 65 de ani

ludovic orban

Ludovic Orban a făcut înca un test pentru coronavirus, care a ieşit negativ.

„În acest timp, cât am fost izolat, m-am ocupat de activitatea Guvernului. Primul obiectiv – să reducem riscul de contaminare pentru cetăţenii români.

Ordonanţa Militară, care va fi prezentată în cursul serii, cuprinde toate măsurile pe care le luăm, care au ca obiectiv sănătatea românilor. Sunt măsuri de restrângere a deplasării cetăţenilor români.

Dacă interdicţia de a ieşi din casă a fost valabilă între orele 22.00 şi 6.00, vom impune aceeaşi restricţie între 6.00 şi 22.00. „, a spus Orban.

„Cetăţenii vor avea posibilitatea să iasă din locuinţă pentru a se duce la muncă, pentru a-şi achiziţiona bunurile necesare pentru viaţa de zi cu zi – mâncare, medicamente şi alte produse.

Vor avea posibilitatea de a ieşi din domiciliu pentru a se duce la analize medicale urgente, care nu pot fi soluţionate prin telemedicină şi necesită deplasarea cetăţeanului până la medicul de familie sau până la un spital, în cazul în care sunt chestiuni de sănătate mai grave.

Se va permite deplasarea în jurul locuinţei pentru mişcare, plimbarea animalelor de companie. Practic, vor exista limitări ale deplasării cetăţenilor pe parcursul zilei”, a explicat premierul Orban, la conferinţa de presă de la Palatul Victoria.

Premierul a declarat că interdicţia de ieşi din cază pentru persoanele de peste 65 de ani nu va fi valabilă pe tot parcursul zilei, ci va exista un interval orar în care acestea vor putea merge la cumpărături, într-o perioadă dedicată exclusiv lor în magazine, sau la o mică plimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri