Ludovic Orban confirmă ce-a spus Raed Arafat: guvernele PSD au lăsat România fără stocuri în fața epidemiei deși aveau obligația legală să le refacă!

Ludovic Orban: „Repet din nou afirmația: stocurile existente prin lege care ar fi trebuit fi asigurate de fostele guverne pentru combaterea unei epidemii erau zero. A trebuit să ne descurcăm, să facem față și să compensăm stocurile care trebuia să existe.

Au început să vină produse încetul cu încetul, vom dezvolta capacități de producție în România și vom susține companiile care au capacitatea de a produce”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat că România trebuia să aibă stocuri de echipamente pentru urgențe încă de acum doi ani.

Raed Arafat a spus că achiziții de echipamente trebuiau făcute încă de acum doi-trei ani.

„Trebuia să avem stocuri de acum doi ani. În ianuarie am început să ne pregătim. Deci ne trebuia legislația, a ieșit ordonanța în luna februarie și imediat am început. Oricum, noi trebuia să facem achiziții cu doi-trei ani înainte, noi am făcut când a fost Ebola și atunci într-adevăr am folosit aceste materiale și echipamente rămase de atunci în această situație”, a declarat Arafat.

El spune că acum autoritățile pregătesc stocuri de echipamente pentru o perioadă mai lungă de timp.

„Această ordonanță care a ieșit acum ne va permite să creăm stocuri nu numai pentru situația asta, ci pentru o perioadă lungă în viitor, pentru că ordonanța nu s-a gândit decât parțial pentru situația actuală și are prevederi de lungă durată”, a mai spus Raed Arafat, care a precizat că aceste stocuri nu sunt doar pentru epidemia de Covid-19, ci și pentru un accident colectiv sau pentru un cutremur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here