Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în cursul dimineţii de joi, 89 de cetăţeni români au revenit din Spania, în urma demersurilor MAE şi ale Ministerului Transporturilor, iar miercuri a fost facilitată repatrierea a 100 de cetăţeni români (74 din Malta şi 26 din Egipt).

Repatrierile se înscriu în seria demersurilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile luate de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19.

MAE reînnoieşte apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

Totodată, face apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară, precizează MAE. De asemenea, instituţia solicită cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate să respecte strict recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate.

„Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, mai spune MAE, citat de Agerpres.

41 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =