Caută
Close this search box.

Mai multe asistente infectate cu noul coronavirus la maternitatea din Timişoara

Maternitatea Odobescu din Timişoara intră în carantină, după ce cinci asistente medicale s-au infectat cu coronavirus.

Conducerea Spitalului Municipal Timişoara, în subordinea căruia se află Maternitatea Odobescu, a decis ca toate pacientele internate în acest moment la această unitate sanitară, dar şi toate cadrele medicale şi personalul auxiliar trebuie să rămână în carantină, în spital, pe principiul ”nimeni nu intră, nimeni nu iese”.

„Am carantinat, închidem maternitatea, testăm tot personalul. Sunt în jur de 80 de persoane în acest moment în spital şi nu pleacă nimeni acasă până nu aflăm rezultatele testelor. Este vorba despre cinci asistente confirmate.

FOTO: opiniatimisoarei.ro

Una dintre ele la sala de naştere, soţia unui domn de la ambulanţă care a fost confirmat, şi atunci cand s-a aflat a fost trimisă acasă, dar şi celalalte patru care nu au avut contact cu persoane infectate, au avut simptomatologie uşoară”, au declarat rprezentanţii Spitalului Municipal din Timişoara, potrivit News.ro.

Maternitatea Odobescu, acum închisă, ar fi trebuit să preia toate pacientele de la Maternitatea Bega, cea de-a doua maternitate din oraş, dar care aparţine de Spitalul Judeţean, întrucât aceasta din urmă a devenit spital suport pentru îngrijirea pacientelor infectate cu coronavirus. Femeile care au nevoie de îngrijiri vor fi redirecţionate către o unitate medicală privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri