Caută
Close this search box.

Majoritatea americanilor îl acuză pe Trump că ar fi minimalizat coronavirusul

donald trump

Majoritatea americanilor sunt de părere că Donald Trump ar fi minimalizat riscurile legate de coronavirus, considerat de acum înainte drept o „ameninţare majoră” pentru economia SUA de mai mult de două treimi dintre ei, potrivit unui sondaj publicat miercuri şi citat de AFP, potrivit Agerpres.

Conştientizarea de către opinia publică americană a pericolului a evoluat foarte rapid, potrivit acestui studiu realizat de Pew Research Center între 10 şi 16 martie pe un eşantion de 8.914 adulţi americani.

În cursul acestei perioade, 70% dintre persoanele intervievate au afirmat că pandemia este o „ameninţare majoră pentru economie”. Iar 47% – pentru „sănătatea populaţiei americane”, proporţie trecând de la 42% între 10 şi 11 martie la 55% între 14 şi 16 martie.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Conform sondajului, mai puţin de jumătate dintre americani au încredere în Donald Trump (45%) şi în vicepreşedintele său Mike Pence (48%), însărcinat să coordoneze lupta împotriva epidemiei, în ceea ce priveşte gestionarea crizei.

Aceasta se explică în special prin faptul că 52% dintre persoanele intervievate estimează că preşedintele SUA nu a luat suficient în serios riscurile, în timp ce 37% consideră că el le-a evaluat corect, iar 10% – că le-a exagerat.

Studiul relevă în fine că aproape jumătate dintre americani afirmă că au constatat circulaţia unor informaţii false, iar 23%, confruntaţi cu o serie de propuneri, răspund în mod eronat că virusul ar fi fost dezvoltat deliberat într-un laborator. Această ultimă ipoteză este împărtăşită de numeroşi susţinători ai lui Donald Trump din tabăra republicană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri