Mălin Bot este primul jurnalist care ajunge la b\rlogul Sorinei Pintea, după un drum interminabil și extenuant București – Baia Mare, pe autostrăzi inexistente, pentru a măsura cu propriii ochi bunăstarea unui fost ministru PSD, mare parte din viață angajat la stat, iar acum acuzat de grave fapte de corupție, spune Podul.ro.

Băița este o localitate componentă a orașului Tăuții-Măgherăuș, aflat la doar 14 kilometri de municipiul Baia Mare, adică, potrivit google, la doar 20 de minute de mers cu mașina de acesta.

Este o zonă bogată, cu multe vile noi, pensiuni, oameni cu stare. Drumurile sunt însă la fel de proaste, iar utilitățile așijderea.

Cel mai probabil, căsoiul de sute de metri pătrați al lui Pintea – care este și mai mare decât părea în imaginile anterioare – nu este încă alimentat cu gaze sau cel puțin încălzirea imensității netrecute în declarația de avere nu este pe bază de gaze, ci de lemne. dacă ar fi să judecăm după mormanele depozitate în șopronul uriaș din apropiere.

Primarul cu mai multe mandate al orașului Tăuții-Măgherăuș, Anton Ardelean, este tot PSD și a fost vizitat și el în urmă cu câțiva ani de către Direcția Națională Anticorupție în legătură cu reabilitarea unor clădiri din localitate.

Nu este clar cum s-a soluționat speța respectivă, dar presa locală îl acuză într-un articol că ar fi luat cu japca averea colosală a doi bătrâni pe care se oferise să-i întrețină.

Nemulțumiți de felul în care au fost tratați de primar după încheierea actelor, bătrânii au dorit să rupă, pe cale legală, înțelegerea cu edilul Ardelean, dar toate instanțele i-au dat dreptate acestuia din urmă, acuzat că a folosit chiar și martori mincinoși pentru a avea câștig de cauză.

Și primul soț al Sorinei Pintea, cel împreună cu care pesedista a cumpărat uriașul teren de 8200 mp de la Băița, Vasile Pintea, fost director general al Remin Baia Mare, a făcut obiectul unor dezvăluiri de presă.

Acesta este acuzat că și-ar fi falsificat dosarul de pensie pentru a se putea pensiona mai devreme (45 de ani) și pentru mai mulți bani, mințind că la cariera Răzoare, explotare de suprafață, unde fusese tot așa director, a efectuat muncă de subteran. ITM a luat de bună declarația dată de acesta, însă Oficiul de pensii a identificat imediat ilegalitatea.

277 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =