Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu publică o scrisoare a Ursulei von der Leyen: Procedura electorală să nu fie modificată cu un an înainte de alegeri

Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a postat o parte dintr-un mesaj primit de la șefa Comisiei Europene, care spune că procedura electurală nu trebuie modificată cu un an înainte de alegeri.

”Comisia Europeană spune STOP modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL!

O spune extrem de clar doamna Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, răspunzând scrisorii #PSD prin care am atras atenția asupra #derapajelor anti-democratice făcute de PNL prin modificarea legislației electorale cu puțin timp înainte de alegeri:

”Pentru apărarea democrațiilor noastre este esențial ca alegerile să fie protejate în toate statele membre. (…) Comisia de la Veneția recomandă ca elementele fundamentale ale legilor electorale, în particular procedura sistemului electoral, componența comisiilor electorale și delimitarea circumscripțiilor electorale, să nu fie modificate cu mai puțin de un an înainte de alegeri sau ar trebui să fie prevăzute în Constituție sau într-un act normativ de nivel superior.”

Este suficient de clar, domnule Orban? Sau așteptați sancțiunile Comisiei pentru a vă opri??”, este textul postat de Marcel Ciolacu pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri