Marcel Vela a anunţat noi măsuri reglementate prin Ordonanţa Militară 4.

”Am clarificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva şi probleme de natură medicală – tratamente oncologice, dializă -, deplasare care se poate face cu mijloace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare – acestea pe întreaga perioadă a zilei.

Am permis deplasarea în afara gospodăriei a persoanelor de peste 65 de ani, între orele 20 – 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul Marcel Vela.

Tot în cazul celor de de peste 65 de ani au fost clarificate condiţiile în care pot fi sprijiniţi de către operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale aprobate anterior – produse sanitare, alimentare -, astfel încât între 11.00 – 13.00, aceştia să faciliteze cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în spaţiile comerciale.

Pentru a proteja cetăţenii care locuiesc în blocuri, autorităţile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările în blocuri şi vor face dezinfecţie pe casa scărilor, lifturi şi spaţiile comune.

”Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimior zeci de ani, pentru că asta o cere situaţia în care ne aflăm. Este dureros momentul prin care trecem, este greu să ţi se îngrădească unele drepturi.

Gândiţi-vă că, nerespectându-le, putem ajunge la tragedii. MAI va analiza măsurile şi rezultatele acestora.

Măsurile se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinşi că s-a limitat sau diminuat răspândirea virusului, lucru realizabil doar dacă respectăm distanţarea socială”, a declarat ministrul de Interne, citat de News.ro.

59 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =